Två kvinnor går bland ruinerna i kvarteret Gemmayzeh, där livstecken nu hittats av en chilensk sökhund.
Två kvinnor går bland ruinerna i kvarteret Gemmayzeh, där livstecken nu hittats av en chilensk sökhund. Bild: Hassan Ammar

Livstecken i rasmassorna en månad efter explosionen i Beirut

Lokala medier i Libanon uppger att en sökhund kan ha hittat överlevande i rasmassorna en månad efter explosionen i Beiruts hamn.

ANNONS
|

På sociala medier sprids klipp och bilder från en räddningsinsats i kvarteret Gemmayzeh, där en chilensk sökhund signalerat för livstecken.

Bland annat uppger det verifierade nyhetskontot BeirutCityGuide att man med hjälp av hunden och ett mätinstrument kunnat detektera hjärtslag i ruinerna.

Sökhunden har varnat för två offer i den raserade strukturen, varav ett av offren uppges fortfarande ha en hjärtrytm.

– Det kan finnas överlevande. Vi hoppas att någon kan komma ut levande, säger stadens guvernör Marwan Abboud.

De chilenska räddningsarbetarna arbetar nu tillsammans med libanesiska kollegor och Beiruts brandkår med att få bort rasmassorna.

ANNONS

Arbetet är en i mängden av insatser som fortfarande pågår en månad efter att 2 700 ton ammoniumnitrat exploderat och ödelagt stora delar av Beirut.

Nästan 200 personer dödades i explosionen och över 6 500 skadades. Åtminstone sju personer saknas fortfarande.

Samtidigt har Libanons armé hittat ytterligare drygt fyra ton ammoniumnitrat nära hamnen, samma kemikalie som låg bakom explosionen. Enligt Libanons statliga nyhetsbyrå NNA hanteras kemikalierna av arméingenjörer.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS