Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Kaninerna står i centrum för Lisebergs nya satsning på de yngsta besökarna. T.h Lisebergs VD Andreas Andersen. Bild: Liseberg

Lisebergs nya, gröna satsning

Lisebergs nästa storsatsning blir grön – kaningrön. En ny teaterscen, en temarestaurang och en, ännu hemlig, ny attraktion – alltihop med de välkända gröna kaninerna i centrum ska stå klart våren 2020.

På senare år har Liseberg skapat ett antal häftiga attraktioner i nöjesparken som Helix, Loke och Valkyria. Nu vill Liseberg satsa på de yngsta. Och enligt Liseberg själva blir barnfamiljerna de stora vinnarna i den här satsningen.

– De senaste årens satsningar har varit mot våghalsiga unga och vuxna. Nu är det dags att de små får något nytt, säger Lisebergs vd Andreas Andersen.

Äventyrets förlängs

Nu ska Kaninlandet, som invigdes 2013, uppdateras. Detta område för de yngre Lisebergsgästerna har i dag, förutom alla Lisebergskaninerna,13 attraktioner, spel, lekplats och teaterscen. Med de nya tilläggen ska barnens upplevelser i Kaninlandet breddas och få ett större innehåll.

– Ambitionen är att berätta kaninernas historia lite bättre, hur det kommer sig att de finns på Liseberg. De nya investeringarna kommer att förlänga äventyret och göra besöket till en helhetsupplevelse, säger Andreas Andersen.

Avancerad attraktion

Den totala investeringen är på 200 miljoner kronor och inkluderar bland annat en helt ny familjerestaurang med tema kanin. Restaurangen kommer att byggas i nuvarande Café Taubes lokaler och planeras att öppna i samband med vårpremiären 2020.

Intill restaurangen kommer en ny kaninscen att byggas och den nya attraktionen som än så länge är hemlig.

Hur hemlig? Kan du avslöja något?

– Jag kan säga så mycket att det helt klart blir den mest avancerade småbarnsattraktion som har byggts i Sverige. En fantastisk attraktion för hela familjen, säger Andreas Andersen.

Vid sidan av jubileumssatsningen

Satsningen på Kaninlandet ligger helt utanför Lisebergs så kallade jubileumssatsning, där bland annat en ny vattenpark och ett nytt hotell ingår. Jubileumssatsningen har en budget på cirka två miljarder kronor och det hela ska vara klart någon gång mellan 2021 och 2023.

Lisebergs vattenpark kommer att vara drygt 17 000 kvadratmeter stor och ha kapacitet att ta emot 2 800 gäster samtidigt. Det ska finnas åtta "upplevelsepooler", tio vattenrutschkanor, tio vattenlekplatser och olika relaxområden.

Det nya hotellet kommer att vara 30 660 kvadratmeter stort med 453 rum. Samtliga rum har mellan fyra och sex bäddar. Det byggs även en spaanläggning och 1350 kvadratmeter mötes- och eventanläggning. Temat för hotellet ska bli Ostindiska kompaniet.

Projektets budget är på runt två miljarder kronor och ska finansieras av Liseberg. Enligt de kalkyler som gjort så ska det ge 600 000 nya besök till Liseberg och 185 000 extra gästnätter till Göteborg per år.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.