Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Lavin i alperna – tre personer döda

Under torsdagseftermiddagen skedde flera laviner i italienska Alperna. Tre personer ska ha omkommit och området genomsöks just nu av helikopter.

Två laviner har skett i Courmayeur i italienska Alperna med flera döda som följd, skriver Anska. Lavinen ska ha träffat en grupp bestående utav 20 utländska medborgare i ett off pistområde nära skidorten. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

"Alla skidåkare åkte off pist", skriver räddningsarbetare i ett uttalande.

Enligt tidningen Anska används just nu en helikopter för att söka av området efter överlevare.

Tre döda och flera skadade

Tre personer ska ha omkommit enligt La Repubblica och ytterligare tre har skadats. Enligt tidningen kommer de tre dödsoffren från Italien, Belgien och Tyskland. Lavinrisken i området har definierats som trea på en femgradig skala. På grund av snöfall och kraftig blåst i området har lavinrisken ökat.

 

Många svenskar på skidorten

Svenske Carl Brehmer, som just nu bor i Chamonix, har åkt skidor i Courmayeur hela dagen. Han hade tagit bussen till skidorten, som ligger ungefär 45 minuter bort från där han bor. 

– Det har snöat väldigt mycket det senaste och det har varit ganska oroligt i backen. Poliser har varnat för lavinfara och helikoptrar har sprängt i snön, säger Carl.

Carl berättar också om att han upplever att det är väldigt många svenskar på den lavinolycksdrabbade skidorten.

– Det känns som det är hälften hälften, alltså hälften svenskar där. Man hör ju när folk pratar och så och många pratar svenska där, säger Carl.

Carl har befunnit sig på skidorten under dagen och upplever att det var många som var oroliga och fick samtal från nära och kära. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.