Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Löpande bandet hos de gamla

De stressar mellan 14 äldre på olika adresser. Och när folk är sjuka pressas fler besök in i hemtjänstens minutschema. Resultat: stadens högsta sjuktal.

Eva Gull Vedberg, huvudskyddsombud för undersköterskorna inom hemtjänsten på Kommunal i Askim Frölunda Högsbo, plockar fram en bunt scheman och visar. Först 20 minuter på en adress och sedan 15 minuter hos en annan vårdtagare. Och ingen tid alls däremellan. Så ser arbetsdagen ut. Snabba hopp mellan 14 äldre på olika adresser.
– Om alla varit på plats hade det kanske gått. Men så ser det aldrig ut, säger Silvana Vretoska, skyddsombud och undersköterska i ett av hemtjänstteamen.

De är 13 personer i hennes arbetslag. I stort sett varje morgon ringer ett par av dem och berättar att de är sjuka och det är sällan det finns vikarier som kan täcka upp för alla. Istället får varje undersköterska trycka in ännu fler vårdtagare på ett schema där det inte fanns någon luft.

Eva Gull Vedberg säger att det egentligen ska finnas en prioriteringsordning, som föreskriver vad som ska tas bort, men att den sällan används i praktiken.
– Man bara trycker på personalen – och konsekvensen blir att folk inte pallar.
– Man möter kollegor som gråter innan dagen ens börjat – för de vet att det kommer att bli en så tuff dag. Då har det gått alldeles för långt.

LÄS MER: Därför är kvinnor sjukare än män

Under förra året var sjukfrånvaron över 15 procent bland undersköterskorna inom hemtjänsten i stadsdelen. Det är bland de allra högsta siffrorna för någon yrkesgrupp i hela staden och en ökning med fem procentenheter på fem år.

Christine Högberg, områdeschef för hemtjänsten i Askim Frölunda Högsbo håller med om att situationen är bekymmersam. Hon känner igen sig i bilden av att det är tajta scheman, men säger att det finns viss kringtid – samlad i en klump på morgonen, så att medarbetaren kan fördela den själv.
– I regel fungerar det rätt så bra. Men när det är flera sjuka i ett team och vi inte får täckning för det tvingas vi ibland trycka ihop det. Det upplevs naturligtvis som ett stressmoment, säger hon.


Hemtjänsten i Askim Frölunda Högsbo är den största i kommunen, med 450 anställda. Rekryteringsläget är svårt. Det är fack och arbetsgivare överens om. Allt färre vill bli undersköterskor och det är svårt att hitta utbildade vikarier.
Eva Gull Vedberg säger att det många gånger är ett tufft jobb. Vårdtagarna är gamla och man vet aldrig vad som väntar när man öppnar en dörr. Folk kan ha ramlat, blivit allvarligt sjuka eller till och med avlidit. 

Men den här dagen är det mest positivt och hon hinner till och med ge Synnöve Nylander, 90, en kram innan hon går vidare.
– Jag har jobbat i 25 år, och det hade jag inte gjort om jag inte älskat jobbet.
Men mycket har förändrats. Förr fanns det mer tid för varje omsorgstagare, säger hon.
Problemen är liknande över hela staden. I en enkät Kommunal i Göteborg gjorde med medlemmarna svarade 75 procent att de inte hinner förflytta sig mellan vårdtagarna på den schemalagda tiden och nästan 70 procent att de varje vecka misslyckas med att hinna det de enligt schemat ska göra.

En klar majoritet uppgav också att de varje vecka jobbade på ett sådant sätt att det var skadligt – både för den egna hälsan och innebar risker för de gamla.
Områdeschefen Christine Högberg konstaterar att det som ökat mest är de långa sjukskrivningarna. Till viss del beror på att medelåldern bland personalen är hög och att folk börjar bli utslitna. 

Att få ned sjuktalen är en prioriterad fråga och en av flera saker som görs för att vända trenden är att man håller på att färdigställa hemtjänstcentraler, som arbetet utgå ifrån och där ska cheferna sitta. Parallellt jobbar man med att få ned antalet medarbetare till högst 30 per chef.
– Vi ser att de team där cheferna har färre antal medarbetare har vi en lägre sjukfrånvaro.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.