Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kvinnan berättade att hon märkte att den 63-årige mannen följde efter henne under rundan på varuhuset. Bild: Rebecka Uhlin
Kvinnan berättade att hon märkte att den 63-årige mannen följde efter henne under rundan på varuhuset. Bild: Rebecka Uhlin

Kvinna shoppade på Ikea – man visade sin penis

Mannen gick efter kvinnan på Ikea. Vid mattavdelningen visade han sin penis för henne. Nu döms han för sexuellt ofredande.

I augusti förra året åkte kvinnan från Kungsbacka till Ikea i Kållered för att shoppa.

Kvinnan berättade att hon märkte att den 63-årige mannen följde efter henne under rundan på varuhuset. Hon fick en obehagskänsla av honom.

Vid mattavdelningen stod den 63-årige mannen bara en meter från henne och visade då sin penis för henne.

Kvinnan tog kontakt med två i personalen och berättade, skärrad, vad som hänt. Den ena anställda tog en bild på mannen.

63-åringen nekar till brott. Han har begärt ut övervakningskameror och menar att det inte finns något på kamerorna. Tingsrätten anser att det inte spelar någon roll eftersom det kan skett på ett ställe där det inte finns några kameror.

Mannen var även misstänkt för en liknande händelse, mot en annan kvinna, samma dag. Då kunde han med bilder visa att han befann sig i Särö vid tidpunkten. Den utredningen blev nedlagd.

63-åringen fälls dock för ofredandet mot kvinnan från Kungsbacka. Han ska betala 3 000 kronor i dagsböter och 5 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.