Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kvinna och man anhållna för koppleri

En man och en kvinna sitter anhållna sedan nyårsdagen, misstänkta för koppleri. Under lördagen hålls häktningsförhandlingar mot dem.

De båda misstänks ha tillhandahållit en lägenhet i centrala Göteborg dit de förmedlat sexköpare, och tjänat pengar på flera kvinnors prostitution.

Den anhållne mannen är i 30-årsåldern och utländsk medborgare. Kvinnans identitet är ännu inte klarlagd. Enligt uppgift till GP är hon mannens flickvän.

De båda greps i samband med att gränspolisen på nyårsdagen slog till mot lägenheten i centrala Göteborg, uppger kammaråklagare Jim Westerberg.

– Det rör sig om traditionellt koppleri, med utländska medborgare som hjälper prostituerade landsmän att sälja sexuella tjänster.

Den aktuella lägenheten har blivit hyrd på kort tid för att användas till prostitution.

– Det är så det ser ut i många av dessa fall, säger åklagaren.

Enligt Jim Westerberg rör det sig om "ett par stycken" kvinnor som bjudits ut till försäljning i den aktuella lägenheten. De är hörda i utredningen men åklagaren vill inte säga vad som framkommit i förhören med dem.

Advokat Richard Backenroth försvarar den misstänkta kvinnan.

– Hon förnekar brott. Jag kan inte säga vad hon har för relation till den misstänkte mannen, eller lämna några uppgifter i övrigt, säger advokat Backenroth.

Advokat Edip Samuelsson försvarar den anhållne mannen.

– Min huvudman förnekar all inblandning i koppleri. Jag tror inte han blir häktad i morgon. Polisen har fått det hela om bakfoten, säger advokat Samuelsson.

Han säger att det finns bra förklaringar till polisens påståenden.

– Troligen har det förekommit prostitution, men min klient har inget med den att göra, säger Edip Samuelsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.