Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Kvinna ihjälslagen i lägenhet

Polisen fortsätter under måndagen jaga en misstänkt gärningsman som är anhållen i sin frånvaro. Mannen ska ha befunnit sig i den lägenhet där en 35-årig kvinna påträffades död under söndagen i Märsta. Polisen gick ut med rikslarm efter mannen under söndagskvällen.

Under söndagseftermiddagen larmades polisen till en adress i Märsta. 

– Vi fick ett larm om en misshandel i en lägenhet och åkte dit, sa polisens presstalesperson Sven-Erik Olsson i ett inledande skede.

Även ambulans beordrades till platsen. Polisen var emellertid först framme på plats och kunde bekräfta att man hittat en skadad kvinna. 

– När ambulansen kom till platsen fick vi klart för oss att hon var avliden, sa Sven-Erik Olsson.

Vid 14:20-tiden meddelade polisen att man inlett en förundersökning gällande mord.

– Vi har personal på plats för att genomföra en teknisk undersökning. Sen arbetar utredare med att höra vissa personer, sa Sven-Erik Olsson på polisen på söndagskvällen.

 

Polisjakt efter misstänkt

Inledningsvis sökte polisen i närområdet efter en misstänkt gärningsman. Ett stort antal patruller och en helikopter deltog. Sökinsatsen ska nu vara avslutad utan att någon person har kunnat gripas.

Framåt kvällen på söndagen gick polisen ut med rikslarm efter den misstänkte gärningsmannen. Vid det laget hade man tagit beslut om att anhålla mannen i hans frånvaro, misstänkt för mord.

– Det innebär en "heads up" till alla polisområden att den finns en person som är efterlyst. Det är ungefär som en pushnotis till andra poliser i landet, att vi är extra intresserade av just den här personen, säger Nicklas Mattsson vid Stockholmspolisen.

 

Oklar koppling mellan den misstänkte och kvinnan

Alla som är anhållna för grova brott är efterlysta i hela landet, men rikslarm är enligt polisen ytterligare ett sätt att signalera hur angeläget det är att få tag på en misstänkt person. Dessutom blir det svårare för misstänkta personer att lämna landet. 

Polisen är än så länge förtegen om gärningsmannens identitet och vad han har för koppling till den ihjälslagna kvinnan.

Finns det vittnen till brottet?

– Det är ingenting jag kommenterar, säger Nicklas Mattsson.

Pågår det någon aktiv polisjakt efter mannen just nu?

– Det kan jag inte gå in på.

 

"Vi har inte hittat personen än"

Under måndagen fortsätter jakten på den försvunne mannen. Trots det rikslarm som gick ut under söndagen så har inget genombrott skett i utredningen.

– Vi har inte hittat personen som vi letar än, säger Carina Skagerlind, presstalesperson polisen i Stockholm.

I övrigt har polisen en hel del arbete framför sig i fallet.

– Vi kommer fortsätta det utredningstekniska arbetet idag. Vi måste sammanställa det material vi samlat in så här långt och fortsätta prata med vittnen som kan ha ytterligare information som kan hjälpa oss att komma vidare i fallet, säger Carina Skagerlind, presstalesperson polisen i Stockholm.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.