Kungsbacka kommunstyrelses tidigare ordförande Hans Forsberg (M) får beviljad visstidspension på 58 000 kronor i månade under kommande nio år.
Kungsbacka kommunstyrelses tidigare ordförande Hans Forsberg (M) får beviljad visstidspension på 58 000 kronor i månade under kommande nio år. Bild: Robin Aron

Kungsbacka-politikern Hans Forsberg får miljonbelopp efter sexköpet

Tidigare kommunalrådet Hans Forsberg (M) avgick efter att ha ertappats vid en lägenhetsbordell – och ansökte om dryga sex miljoner kronor i visstidspension. Kommunstyrelsens förvaltning gav honom rätt i sin ansökan, och nu uppger SVT Nyheter Halland att även kommunstyrelsen röstat ja till hans ansökan.

ANNONS
|

GP har tidigare skrivit om att Kungsbacka kommunstyrelses förvaltning gett Hans Forsberg rätt i frågan, och nu står det klart att den tidigare ordföranden i Kungsbackas kommunstyrelse får ett miljonbelopp över de närmaste tio åren.

En summa som kan landa på närmare sex miljoner, beroende på om Forsberg redovisar andra inkomster fram till sin pension.

”Svårt att krypa ur avtalet”

SVT Nyheter Halland var först med att rapportera om beslutet, som togs under tisdagen och innebär att Forsberg kan inkassera 58 000 kronor i månaden kommande nio år.

– Vi har haft en ordentlig diskussion i vår partigrupp och har kommit fram till att det är svårt att krypa ur avtalet, säger oppositionsrådets Eva Borg (S) till SVT Nyheter Halland.

ANNONS

Beslutet att ge Forsberg rätt i sin ansökan, som inte togs enhälligt, tror Eva Borg beror på att en eventuell domstolsprocess hade kunnat innebära ännu större kostnader för kommunen.

– Utsikterna att vinna såg vi som väldigt små. Då hade vi använt ännu mer skattepengar till advokatkostnader och annat, säger Borg.

Forsberg ansökte om visstidspension i samband med att han själv avgick från samtliga förtroendeposter efter att han i maj månad ertappats vid en lägenhetsbordell.

GP har sökt Hans Forsberg för en kommentar.

ANNONS