Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bilden är från andra tillfällen. Bild: TT

Krasch på E6 - en person jagades med hammare

Två bilar krockade på E6 vid Kålleredsmotet på söndagseftermiddagen. En person jagade sedan en annan bilist med hammare. - Personerna går på motorvägen, berättade Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst inledningsvis.

Vid 14-tiden på söndagseftermiddagen fick SOS Alarm in uppgifter om en krock på E6 i höjd med Kålleredmotet, Göteborg. Enligt polisen ska krocken har orsakat totalstopp i norrgående riktning på E6 under eftermiddagen. 

- Det har också vara någon form av bråk på platsen, berättade Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst tidigare under söndagseftermiddagen. 

I samband med bråket ska en person ska därefter att jagat en annan bilist med en hammare. 

- Vi har fått in flera samtal om att två bilar ska ha krockat och i samband med det så går två personer på vägbanan med en hammare, sa Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst. 

Polisen och räddningstjänsten skickades till platsen för att utröna omständigheterna kring olyckan.

Använt pepparspray

Polispatrullen som kallades till platsen, efter att flera personer ringt in, fick använda sig av pepparspray för att lugna situationen. 

- Personerna går på motorvägen, berättade Christer Fuxborg.

Vid 15-tiden uppger Christer Fuxborg att trafikolyckan är avklarad och trafiken rullar på igen  och att polisen tillslut fick tag på en person som gick runt med en hammare på vägen.

- Ett vittne har beskrivit det som att en bil hade kört om en annan på fel sida och då hade flera bilar krockat. Till slut stannade den här bilen till och då blev det ett bråk på platsen, berättade Christer Fuxborg.

Säkrat hammaren

Det är okänt om mannen ska ha agerat hotfullt eller använt hammaren till något under händelsen. 

- Vi har säkrat hammaren och har börjat släppa på trafiken igen, sa Fuxborg.

Rubriceringen är i nuläget okänt.

Ingen uppges ha kommit till fysisk skada i samband med händelsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.