Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Kranbil körde ner ställning med skyltar

Trafiken lamslogs under måndagskvällen mellan Angeredsbron och Gårdstenstunneln efter att en kranbil körde ner en vägportal. Skyltar ska sedan ha landat på en personbil.

Det var vid 18.30-tiden som olyckan skedde.

– Det är ett tyngre fordon som kört ner en vägportal. Skyltar från portalen har trillat ner och träffat en bil, berättade Claes Hedberg på trafikledningscentralen väst.

Två vägassistansfordon larmades ut till platsen efter olyckan. Dessutom skickades ytterligare en kranbil ut till platsen för att lyfta upp portalen som den första kranbilen körde ner.

Sammanlagt tog arbetet lite drygt en timme att utföra och under tiden var endast ett av tre körfält öppna längs norrleden, vilket i sin tur skapade jätteköer i riktning mot Angered.

Polisens presstalesman Peter Adlersson uppger att polisen aldrig larmades ut till platsen. Inte heller räddningstjänsten uppger att man åkte dit.

Enligt Trafikledningscentralen ska ingen person ha kommit till skada i samband med att portalen välte ner över personbilen och vid 20-tiden på måndagskvällen flöt trafiken på som vanligt igen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.