Knivman försökte ta sig förbi avspärrning vid slottet

En berusad man försökte ta sig förbi avspärrningarna till slottet på lördagseftermiddagen.

ANNONS

Det var vid lunchtid som Stockholmspolisen larmades till slottet i Stockholm. För dagen hade det spärrats av med anledning av 50-årsfirandet och kungakortegén och mannen ska enligt polisen ha försökt ta sig förbi avspärrningarna.

Mannen var kraftigt berusad och omhändertogs av polisen, enligt Lagen om omhändertagande av berusade personer. Vid kontroll upptäcktes att mannen bar på en kniv.

Mannen har inte kunnat förhöras ännu på grund av den kraftiga berusningen.

– Han får nyktra till först. Vi vet inte om det finns ett motiv eller liknande. Det är högst oklart vad han haft för tanke, eftersom han var så kraftigt berusad, säger Rebecca Landgren, presstalesperson på Stockholmspolisen.

ANNONS

Han är misstänkt för grovt brott mot vapenlagen.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS