Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Klart att söka bygglov för temporära bostäder

Nu är det dags för nästa steg i politikernas arbete med att få till temporära bostäder för flyktingar. Bygglov ska nu sökas för tre platser, däribland omdiskuterade Ånäsfälten i Bagargården.

På måndagens möte i fastighetsnämnden beslutade politikerna att gå vidare och söka bygglov för tre platser. På dessa ska temporära moduler kunna byggas för att ta emot flyktingar. Ursprungligen pekades tolv platser ut som möjliga för ändamålet. Flera av dem har sedan avskrivits. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

De nu aktuella platserna är Fridkullagatan och Lilla Glasmästargatan i SDN Centrum och Ånäsfältet i SDN Örgryte Härlanda. När det gäller Ånäsfältet rekommenderar fastighetskontoret att man ska ta hänsyn till idrott och rekreation vid en eventuell byggnation.

Den kommunala bostadskoncernen Framtiden AB kommer att ansöka om tillfälligt bygglov. Det beslutas av byggnadsnämnden, troligen på nämndens junimöte. Efter det är det tekniskt sett möjligt att börja bygga, men man kan riskera att beslutet överklagas och att modulerna måste rivas. 

När det gäller en fjärde plats, Björkekärrsplan i SDN Örgryte-Härlanda, inväntar fastighetskontoret en utredning om tillfart till området. 
Fastighetskontoret fortsätter också att utreda andra platser för temporära bostäder. Politikernas huvudspår är att de ska ligga i områden i Göteborg som hittills inte tagit emot så många nyanlända.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.