Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/17

Kelly Clarkson säljer sitt hem för 98 miljoner kronor

LYXHUSET: I vintras lade Kelly Clarkson ut sitt 1 800 kvadratmeter stora lyxhus i Tennessee till försäljning. Nu är det dags för det hälften så stora huset i Kalifornien att säljas. För 98 miljoner kronor får köparen ett hem på 900 kvadratmeter med pool, vinkällare och ett utomhuskök med pizzaugn.

USA:s första Idolvinnare Kelly Clarkson har många järn i elden. Förutom sångerska är hon programledare för sin egen talk-show "The Kelly Clarkson Show", coach i talangprogrammet "The Voice", hon dubbar tecknade barnfilmer och nu säljer hon även heminredning.

Hennes välbetalda jobb har gjort att hon kunnat unna sig flera fina hem runt om i USA. Just nu i coronatider tillbringar hon och hennes familj tiden i ett av dem. Ranchen i Montana köpte hon för ett och ett halvt år sedan.

I vintras lade hon ut sitt 1 800 kvadratmeter stora lyxhus i Tennessee med både saltvattenspool och cowboybar till försäljning för 75 miljoner kronor.

LÄS MER: Kelly Clarkson, första Idol-vinnaren, säljer sitt lyxhus

Här kan man väl tänka sig hänga en solig dag, eller en varm sommarkväll. Bild: Cameron Carothers for Compass
Här kan man väl tänka sig hänga en solig dag, eller en varm sommarkväll. Bild: Cameron Carothers for Compass

Nu är det dags att sälja familjehemmet i Encino, Kalifornien. Hennes hem ser kanske oansenligt ut på utsidan, men bakom den bruna fasaden gömmer sig ett nybyggt och lyxigt hem på drygt 900 kvadratmeter. Ändå hälften så stort mot det i Tennessee. Men det finns gott om plats i det "lilla" huset för familj och gäster.

Huset har åtta sovrum, varav master bedroom har en alldeles egen terrass med utsikt över poolområdet. Dit hör även ett stort eget badrum med badkar och dubbeldusch. Sovrummets walk-in-closet gör nog de flesta av oss gröna av avund.

LÄS MER: Här är några av världens dyraste hem

Men Kelly Clarkson har unnat sig mer lyx i sitt hem. Vad sägs om ett eget gym och en vinkällare som praktiskt nog ligger bakom matsalen. Köket har hela tre köksöar varav en kan man sitta och äta vid, det har även utrustats med hela två diskmaskiner vilket ju är toppen om man är många. I spelrummet har man placerat ett litet kök där man kan ha kylda drycker och snacks.

LÄS MER: Kändisarnas hem säljs för miljoner – titta in i deras lyxhus

Poolområde med bar

Men så klart har en världsstjärna en insynsskyddad baksida med pool att svalka sig i heta dagar i Kalifornien. Poolområdet är stort och har gott om plats för både solstolar och matbord. Dessutom finns en bardel med utomhuskök med grill och en pizzaugn. Blir det kyligt finns det en eldstad att värma sig vid. På området finns ett gästhus på två våningar med två sovrum, kök och två badrum.

Skulle en köpare blir förälskad i hennes möbler så blir det ett problem, för de ingår inte i priset.

Vad kostar då all denna lyx?

2018 köpte hon huset för cirka 82 miljoner kronor, två år senare säljer hon det för 98 miljoner kronor. Så hon gör en bra vinst.

LÄS MER: Bill Gates nya hem kostade 435 miljoner kronor

LÄS MER: Khloé Kardashians ansikte och bostad skapar rubriker

LÄS MER: Bostaden Wilhelmsberg i Örgryte är till salu

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.