Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Katten Fiona hittades skadad och insmetad i avföring

Sophia Berggren tror att någon har utsatt hennes katt för djurplågeri. Nu vill hon varna andra kattägare.

Det var i söndags eftermiddag som Sophia Berggren berättar att hon hittade sin katt, Fiona, skadad och insmetad i avföring. 

– Vi hörde henne skrika, och sen hittade vi henne insmetad i bajs. Det såg ut som mänsklig avföring, säger Sophia Berggren.

Katten var upprörd

Händelsen inträffade i ett bostadsområde i närheten av Kattegattsgymnasiet i Halmstad. Enligt Sophia Berggren hade katten även ont när hon och hennes mamma Lena Berggren försökte lyfta upp den.

– Hon skrek och var väldigt upprörd. Hon verkade ha väldigt ont i bakbenen och magen. Som om hon fått en spark, berättar Sophia Berggren.

Sophia och Lena Berggren tror att någon har utsatt Fiona för djurplågeri.

– Ja, eftersom hon hade så ont, och eftersom avföringen på hennes kropp såg ut att komma från en människa så tror vi det, säger Sophia Berggren.

Sophia Berggren säger att Fiona vanligtvis är en väldigt lekfull och social katt, men sedan händelsen inträffade har hon varit skygg och hållit sig för sig själv. Familjen har polisanmält händelsen.

– Man blir både arg, chockad och ledsen. Man kan ju inte tvinga en utekatt att vara inne hela tiden, men man blir ju orolig när hon går ut också, säger Sophia Berggren.

Svårt att utreda

Martin Englund är utredningschef hos polisen i Halmstad. Enligt honom är den här typen av brott svåra att utreda.

– Vi har inte så mycket spår att gå på. Det är svårt att avgöra vilkens sorts våld katten har blivit utsatt för, men det är ju helt klart anmärkningsvärt. 

Enligt Martin Englund har polisen i nuläget ingen gripen eller misstänkt i samband med händelsen, men han hoppas att vittnen ska höra av sig som kan ha sett något eller varit med om något liknande.

– Ja, något måste vi ju ha att gå på. Annars är det svårt. Då är det troligt att utredningen kommer att läggas ned, säger han.

Kan finnas fler fall

GP har varit i kontakt med ytterligare en person i Halmstad som berättar att han råkat ut för en liknande händelse, då hans katt kommit hem och sett ut att varit i insmetad i någon form av avföring.

Katten Fiona mår efter omständigheterna bra och har börjat att återhämta sig efter händelsen. Men matte Sophia Berggren vill nu varna personer som bor i närheten.

– Håll ögonen öppna. Och se till att polisanmäla om era katter råkar ut för liknande saker, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.