Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Alexander Pärleros och Renée Nyberg vill svenskarna ha som guider på resan, visar en undersökning som Resia beställt. Bild: TT bild och Pressbild
Alexander Pärleros och Renée Nyberg vill svenskarna ha som guider på resan, visar en undersökning som Resia beställt. Bild: TT bild och Pressbild

Kändisen folk vill ha som reseguide på resan

Att få en kändis som sällskap på semesterresan händer kanske inte så ofta. Men det finns vissa favoriter som vi gärna hänger med, enligt en undersökning. Här är de tio kändisarna som svenskarna vill ha som guider på nästa resa.

Med jämna mellanrum dyker det upp undersökningar om vilken kändis folk vill hänga med i olika sammanhang. Som vem de vill ha som granne, sitta jämte på flyget eller dejta. På dessa listor hamnar ofta samma personer. Vi verkar ha några favoritkändisar som vi önskar omge oss med. Som Glenn Hysén, det gifta paret Hellenius och Nyberg, kronprinsessan Victoria och Tilde de Paula Eby.

Nu kommer ännu en undersökning, denna gång om vem svenskarna vill ha som resguide på sin semesterresa. Och det är inga vanliga guider från våra resebyråer de vill ha med sig. Här hittar vi författare, komiker, programledare och en "poddare". Frågan som ställdes var "Vilken kändis skulle du vilja ha som reseguide på din nästa resa?"

Här är de tio favoriterna:

LÄS MER: Dessa vill vi helst ha som grannar

Plats 10

Alexander Pärleros – "poddare" som intervjuar framgångsrika personer i sin podd.

Plats 9

Camilla Läckberg – författare som skriver böcker om ond bråd död, flera av dem utspelar sig i Fjällbacka.

Plats 8

Felix Herngren – skådespelare, regissör och komiker, han ligger bland annat bakom tv-serien "Solsidan".

Plats 7

Renée Nyberg – programledaren som vi kan se bland annat i "Renées Brygga" och "Bytt är bytt".

Plats 6

David Hellenius – programledaren som har vunnit flera priser i tv-branschen, och som vi kan se på fredagar i Let's Dance.

Plats 5

Gunde Svan – en av landets mest framgångsrika skidåkare genom tiderna. Efter att han lagt sina skidor på hyllan ser vi honom numera som programledare i olika program.

Plats 4

Tilde de Paula Eby – en av landets mest kända programledare. Hon har vi kunnat se i morgon-tv, leda olika galor, nu ser vi henne på eftermiddagarna i "Efter fem".

Plats 3

Petter Stordalen – miljardären som äger en växande hotellkedja. Flera av hans hotell finns i Sverige och Göteborg.

Plats 2

Mia Skäringer – skådespelerskan och komikern som numera säljer ut Globen och Scandinavium gång på gång med sin show "No more fucks to give".

Plats 1

Leif GW Persson – författare och kriminolog, och varje vecka får vi följa honom i tv där han pratar om olika fall. Han är mycket populär som resesällskap, 2017 var han favoriten när svenskarna valde vem de helst ville sitta jämte på flyget.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.