Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Industribrand på Hisingen tros vara anlagd

Polisen och räddningstjänsten ryckte under natten till söndagen ut till en bilhall i Hisings Kärra, i närheten av Angeredsbron. Flera bilar brann på platsen, enligt polisen.

Det var klockan 00.27 under natten till söndagen som polisen fick larm om brand i en bilhall i industriområdet nära Angeredsbron och E6. Enligt polisen, som ryckte ut med två enheter, var det då ett antal bilar som brann.

– Vi är på plats nu, så det är en pågående insats tillsammans med räddningstjänsten, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Kraftig rökspridning

Räddningstjänsten berättar för TT under natten att det uppstod kraftig rökspridning i samband med branden.

– Det är ingen fara för andra byggnader, det är stora parkeringsplatser och gott om utrymme runt om, sade Lotta Molander vid räddningstjänsten Storgöteborg vid 01.30.

Strax efter klockan 02 meddelade räddningstjänsten var släckt. Flera företag har lokaler i byggnaden, bland annat en bilhall där flera bilar har brunnit. Polisen berättar att själva huset klarat sig bra, tack vare att räddningstjänsten larmades snabbt till platsen. Branden utreds som misstänkt mordbrand.

– Vi arbetar efter tesen att det är anlagt. Vi har gjort en del beslag, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.