Inbrottstjuv anföll poliser med brandsläckare

Vid 03-tiden i natt larmades polisen till en villa i Borås med anledning av ett inbrott. En gärningsman ska ha brutit sig in i huset och gick i samband med gripandet till attack attack mot polisen.
– Patrullen griper en person på platsen och i samband med det tömmer han en pulversläckare mot poliserna, säger Johan Josarp, vakthavande befäl hos polisen.

ANNONS
|

Tre poliser fick föras till sjukhus för att uppsöka vård efter händelsen.

– Jag har inte hunnit prata med dem, men de uppsökte vård för att säkerställa att det inte är något allvarligare, säger Johan Josarp.

Han berättar att gärningsmannen är i 55-årsåldern och känd av polisen sedan tidigare.

– Han misstänks förutom inbrottet nu också för våld mot tjänsteman.

Pulvret kan vara farligt

Enligt giftinformationscentralen är pulvret i en brandsläckare ofta irriterande, och intensiv inandning av pulvret eller en kraftig stråle mot ögonen kan innebära risk för hälsan. Den som drabbas av kraftig hosta eller andningssvårigheter efter att ha fått i sig pulvret bör uppsöka sjukhus.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS