Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Inbrott i herrekipering – backade in i ruta

En bil backade in i en klädbutik på Stora Åvägen i Sisjön under natten. Därefter bände tjuvarna upp ett jalusi och försvann från platsen med gods värt runt 40.000 kronor.

Det var vid 05.27 på torsdagsmorgonen som ägaren till en herrekipering i Sisjön upptäckte att butiken haft inbrott. En bil har backat in i en ruta till och därefter tagit sig förbi ett jalusi in i butiken.

– Man har lyckats få sönder rutan med bilen. Jalusiet har de bänt upp med hjälp av en järnstång, eller något slags järnrör och därmed lyckats ta sig in. Det är ett ganska litet hål, men gärningsmännen har fått med sig varor, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Herrekiperingen har bland annat exklusiva kläder och enligt uppgifter till polisen ska gärningsmännen ha kommit över varor till ett värde av ungefär 40.000 kronor. Efter inbrottet flydde gärningsmännen.

– Polisen har säkrat spår på platsen, vi får se vad den tekniska undersökningen ger. Det var ett tag sedan jag såg en sådan här stöld, men det går litegrann i sjok. Det är inte helt ovanligt, säger Christer Fuxborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.