Ikväll avgörs vilka som går till final i Melodifestivalen

På lördagskvällen avgjordes Melodifestivalens andra deltävling. Det blev Dotter med låten ”Little tot” och Anton Ewald med ”New religion” som gick direkt till final. Eva och Ewa till andra chansen

ANNONS
|

Även den andra deltävlingen i Melodifestivalen avgjordes på Annexet i Stockholm under lördagskvällen.

Den första låten som gick direkt vidare till final var ”Little tot” med Dotter.

– Jag är så glad, sa hon i SVT:s sändning.

– Jag var så nervös, så jag är bara så himla tacksam till alla som har röstat, sa hon.

Också Anton Ewald gick direkt till final med låten ”New religion”. Och efter segern hade han svårt att hålla tillbaka de starka känslorna.

– Jag önskar att jag bara kunde kyssa dig just nu, sa han till programledaren Christer Björkman.

Bidragen som gick till andra chansen blev ”The silence” med Frida Green och ”Rena rama ding dong” med Eva Rydberg och Ewa Roos.

ANNONS

Samtidigt fick tre av årets deltagare konstatera att tävlingen var över för den här gången. Varken Julia Alfrida med låten ”Rich”, Wahl feat. Sami med låten ”90-talet” eller Patrik Jean med ”Tears run dry” lyckades gå vidare – utan blev utslagna.

Efter den första deltävlingen för en vecka sedan är också Arvingarna och Danny Saucedo klara för final. Lillasyster och Paul Rey är klara för andra chansen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS