Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Hundratals mjölkförpackningar återkallas

Arla återkallar nu tioliters mjölkförpackningar som kan ha blandats med någon form av disklösning. Totalt rör det sig om tusentals liter mjölk som kan ha drabbats.

Enligt ett pressmeddelande som Arla publicerade under tisdagseftermiddagen återkallas 859 mjölkförpackningar som alltså kan ha kommit i kontakt med någon form av disklösning. 

Kan ha levererats till skolor

Men den som är orolig för mjölkpaketet hemma i kylskåpet kan förhoppningsvis andas ut. De förpackningar som nu återkallas är tioliters bag-in-box-förpackningar med mellanmjölk och standardmjölk. Den typen av förpackningar används i första hand i olika former av storkök. Det skulle i så fall kunna handla om exempelvis skolkök.

- Det kan mycket väl röra sig om skolkök. Det vet vi inte i nuläget, men det är den typen av kunder som köper in den här produkten, säger Erik Bratthall, presschef på Arla Sverige.

Uppmanas uppsöka sjukvård

Den som känner obehag efter att ha druckit mjölk från liknande förpackningar uppmanas nu att kontakta sjukvård, och kunder som fått leverans av den här typen av förpackningar ombeds av Arla att omgående ta bort dem och reklamera hos leverantören.

- Vi har inte fått in några reklamationer eller klagomål. Men då detta blev känt så valde vi att återkalla mjölken direkt. Det är något vi måste göra, så det är inget att orda om, säger Erik Bratthall.

Enligt Erik Bratthall ska disklösningen ha kommit i kontakt med mjölken genom en olyckshändelse på mejeriet. Mjölken som återkallas har levererats till kunder i Mellansverige, och händelsen ska inte ha påverkat någon kund i Västsverige.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.