Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

För den som vill fira gemensam jul finns det gott om alternativ i Göteborg. Bild: TT
För den som vill fira gemensam jul finns det gott om alternativ i Göteborg. Bild: TT

Här kan du fira jul tillsammans med andra

För den som inte firar jul med familj eller vänner finns det gott om alternativ i Göteborg – allt från pizzabuffé till midnattsmässa.

Alla firar inte jul med familj eller vänner, och det finns det många anledningar till. Men för den som är ensam den 24 december finns det gott om alternativ runt om i Göteborg. Sedan många år tillbaka håller Stadsmissionen Göteborgs största öppna julfirande i Johanneskyrkan i Masthugget.

– Det kommer mycket, mycket folk. Säg att det kanske kommer 500 personer totalt under julafton, det är fantastisk stämning med en massa folk och gemenskap, säger Malin Lernfelt på Stadsmissionen.

Många volontärer hjälper till med arbetet i Johanneskyrkan. Malin Lernfelt berättar att många hör av sig redan i augusti för att anmäla sitt intresse för att hjälpa till under Stadsmissionens julfirande.

– De ger av tid och engagemang från sin egen jul. Det är ju en massa grejer som ska roddas. Många har varit med som volontärer i många år på vårt julfirande, för att de tycker att det är så fantastiskt.

LÄS MER: Här är GP:s stora julchatt

Bröderna Garib på Åby pizzeria bjuder på pizza och glögg.. Bild: Privat
Bröderna Garib på Åby pizzeria bjuder på pizza och glögg.. Bild: Privat

Gratis bio – och glögg

Det finns även många andra alternativ. Traditionella julfiranden hålls i kyrkor runt om i staden och på flera håll är det midnattsmässa vid 23-tiden. Och för den som inte vill fira jul enligt kristen tradition går det också bra att hitta på något helt annat.

På Hagabion visas det gratis film från klockan 12 till 20. Dessutom dukas det upp pepparkakor och glögg för den hugade. Ett annat något okonventionellt alternativ finns på Åby pizzeria i Mölndal, som håller öppet med gratis pizzabuffé och glögg.

– Vi ville göra något för de som har det dåligt ställt därute. Alla är välkomna, säger Bishwan Garib som driver pizzerian tillsammans med sina två bröder.

Här kan du fira jul tillsammans med andra

Gratis bio på Hagabion

Hagabion visar film gratis mellan 12 och 20 på julafton. Dessutom bjuds det på pepparkakor och glögg – och filmdagen avslutas förstås med Karl Bertil Jonssons jul klockan 19.

En anständig jul på Pustervik

För sjunde året i rad arrangeras En anständig jul på Pustervik. Från 12 till 20 håller restaurangen portarna öppna, och det bjuds på livemusik, gemenskap och dryck. Dessutom finns det möjlighet för behövande att ta för sig av hygienartiklar och kläder.

Midnattsmässa

Det blir midnattsmässa vid klockan 23 i Domkyrkan, Guldhedskyrkan, Buråskyrkan och Vasakyrkan. Vid 23.30 är det dags även i Hagakyrkan.

Gratis julbord i Johanneskyrkan

Stadsmissionen ordnar julbord i Johanneskyrkan. Alla är välkomna och allt är gratis. Vid klockan 17 håller kyrkan gudstjänst.

Pizzabuffé på Åby pizzeria

Bröderna Garib, som driver Åby pizzeria i Mölndal tillsammans, håller i år öppet på julafton för alla som behöver någonstans att ta vägen. Enligt delägaren Bishwan Garib kommer det att bjudas på pizzabuffé och glögg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.