1/10

Här besöker kronprinsessan Göteborg

På onsdagen besökte kronprinsessan Victoria bland annat Havs- och vattenmyndigheten i Göteborg. Upprinnelsen är ett panelsamtal med ekotoxikologen Bethanie Carney Almroth från Göteborgs universitet som kronprinsessan lyssnade på.
– Vi hann inte prata då, så hon bad att få besöka mig på jobbet, säger Bethanie Carney Almroth.

På onsdagen besökte kronprinsessan Victoria Göteborgs universitet för att ta del av pågående forskning om mikroplaster och kemikalier. Hon besökte även och Havs- och vattenmyndigheten, som ligger vid Gullbergs kaj, för att lära sig mer om deras arbete.

Programmet sattes samman av bland andra ekotoxikologen Bethanie Carney Almroth vid institutionen för biologi och miljövetenskap. Hon träffade kronprinsessan första gången vid ett FN-möte om klimat och miljö för drygt ett och ett halvt år sedan. Victoria var även i publiken när Bethanie Carney Almroth satt i en panel om kemikalier och deras effekt på samhället under Volvo ocean race i somras.

Genuint intresse

– Hennes marskalk sa att hon gärna ville prata mer, men vi hann inte, så hon hörde av sig i efterhand och frågade om hon fick besöka mig på jobbet.

I fokus för kronprinsessans besök stod bland annat marin nedskräpning, mikroplaster och Östersjöns status.

– Jag uppfattar att hon har ett genuint intresse för miljöfrågor och plastproblematiken, säger Bethanie Carney Almroth.

Tror du hon kommer att besöka er igen?

– Jag hoppas det. Som sagt har hon ett genuint intresse, och vi har många experter här som jobbar med havs- och fiskefrågor och riskbedömningar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.