Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Från morgon till kväll tigger Mariana utanför Ica-butiken. "Jag tycker inte om att sitta där. Men jag har inget bättre liv än att tigga" säger hon. Bild: Arkivbild: Stefan Berg

Här är GP:s elva mest lästa reportage i år

GP listar våra mest lästa reportage och granskningar hittills från 2019 – perfekt läsning när man har semester, och på solstolen eller i hängmattan.

Stora problem med arbetsmiljön på Volvo, Emma – dottern som blev IS-hustru, Loui Sand om vägen mot sitt nya liv, och Grankriget på Hönö och Öckerö. Detta är bara några av de reportage som berört, upprört och fångat våra läsare under året som gått.

För dig som mitt i vardagen inte hunnit med, eller för dig som vill läsa dem igen.

"Folk svimmar, men bandet ska rulla"

GP Granskar. GP har talat med 28 personer som har jobbat eller jobbar på Volvo Cars i Torslanda. Unga föräldrar som inte kan lyfta eller flaskmata sina barn. Chefer som skäller när man måste stoppa bandet. De flesta av dem har skador för livet.
Läs reportaget här: "Folk svimmar, men bandet ska rulla"

Dottern som blev IS-hustru

Emma levde med terrorsekten IS hela vägen in till slutstriden i Baghuz. Vad fick en 20-årig tjej från ett välbeställt hem, med två svenska föräldrar, att lämna Göteborg för ett liv i kalifatet? GP åkte till krigets Syrien och följde föräldrarnas jakt på dottern som konverterade till islam och blev terroristhustru.
Läs reportaget här: Dottern som blev IS-hustru

Här är aktivisterna som sprider hot mot svenska bönder

GP Granskar. Här är aktivisterna i den våldsbejakande djurrättsgruppen Djurfront – som dödshotar och trakasserar svenska bönder. En är en ratad Idol-deltagare, en är fullmäktigekandidat för Feministiskt initiativ, en är expolitiker dömd för yxhot, och en fjärde har hotat och skrikit "muslimfitta" till sin granne.

När nöden kom till Donsö

Mariana och Marius bodde i ett ruckel på en soptipp i Rumänien. När de sedan kom till Donsö hjälpte invånarna dem med ett hus i hemlandet, på ett villkor: stanna kvar i landet med era barn och tigg inte mer på Donsö.
Läs reportaget här: När nöden kom till Donsö

Geely fick snabbspår – då fick skolan vänta

Jobblöftena gjorde landets ledande politiker överlyckliga. Inget skulle få stoppa rekordbygget på Pumpgatan. Men för att säkra den kinesiska investeringen gjorde Göteborgs kommun en rad eftergifter, visar GP:s granskning av Geely-affären.

Dödssjuka Angela vill starta cannabisresor till Danmark

Angela de Cabo är dödligt sjuk i skelettcancer. Ändå nekas hon den smärtlindring hon tål bäst – medicinsk cannabis.  Nu vill hon starta bussresor från Göteborg till Köpenhamn för att hjälpa sig själv och andra.

Våld och hot vardag i grundskolan – och en stadsdel sticker ut

GP Granskar: Fem gånger i veckan anmäldes misshandel, hot eller ofredande på någon grundskola i Göteborg. GP:s granskning av över 300 polisanmälningar visar att en stadsdel sticker ut både till antalet anmälda brott och till hur grovt våldet är.

”Det handlade om sekunder om jag skulle dö eller inte”

Hon minns det inte själv, men en söndagsmorgon för två år sedan svävade Isabelle Olofsson mellan liv och död i ett dike utanför Sveg. Den dagen hade allt kunnat ta slut om det inte vore för en fritidsfiskare från Edsbyn och ett livsavgörande beslut i en helikopter på väg mot Östersund.

K Svensson talar ut om livet i kylan

Han hotade sin chef med våldtäkt och mord i direktsändning och kastades ut i kylan. Efter tre år som persona non grata vill komikern K Svensson ge folket något än mer spektakulärt att förknippa honom med.

Grankriget: Inbrott, gemenskap och tradition

Eldning av bildäck och spillolja, misshandel, hot och inbrott. Den urspårade kampen om den största påskelden på Öckerö och Hönö fick till slut kommunen att agera.

Loui Sand i stor intervju: "Dags att leva mitt liv"

Loui Sand ska sluta spela handboll endast 26 år gammal. För GP berättar han om hemligheten som plågat honom genom livet, hur den oplanerat avslöjades och hur han nu har slutat hata sig själv. – Nu är det dags att leva mitt liv, säger Sand.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.