Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här är fem av kunderna i kommunens verkstad

* Man i 40-årsåldern, bosatt i Skåne, hade sin Volkswagen Passat inne på service i juni. Materialkostnaden uppgick till 1090 kronor. Ingen arbetskostnad sattes upp på fakturan som var ställd till Lars Stjern, chef för den kommunala verkstaden. Stjern stod som ägare till den aktuella bilen fram till i februari i fjol.

LÄS MER: Kommunens verkstad ger gräddfil åt chefer

* Kvinna, släkting till vd:n Ove Erikson, hade sin Volvo inne på verkstaden två gånger. I mars var den föremål för service och ett omfattande arbete som bland annat innehöll byte av larmsiren. För det fakturerades en arbetskostnad på 375 kronor. I september var bilen inne för byte av olja och oljefilter. Arbetskostnaden blev 187,50.

* Man i 50-årsåldern, gift med en tjänsteman på Göteborgs Stads Leasing AB. Hade i april och maj sin Audi inne på verkstaden. Vid det första tillfället servades bilen och fick sommarhjul monterade, till en arbetskostnad av 750 kronor. Månaden därpå byttes kuggrem och vattenpump till en arbetskostnad på 2 203 kronor.

LÄS MER: Vd: "Det känns väldigt olustigt"

* Man i 55-årsåldern, gift med en tjänsteman på Göteborgs Stads Leasing AB, hade i september och november sin Audi inne på verkstaden. Vid första tillfället byttes bilens varvtalssensor till en arbetskostnad av 375 kronor. Andra gången byttes vänster framfjäder, till en arbetskostnad på 937,50.

* Man i 45-årsåldern, gift med en tjänsteman på Göteborgs Stads Leasing AB, hade i juni, oktober och december sin Audi inne på verkstaden.
Vid fjolårets sista verkstadsbesök byttes kamrem och vattenpump, till en arbetskostnad på 1125 kronor, inklusive moms. På en den privata verkstaden skulle detta ha kostat 4375 kronor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.