MALMÖ 2017-09-17 Pizza under paraply i en en översvämmad korsning i Västra Hamnen i Malmö. Ett kraftigt regn och åskoväder med inslag av hagel drog på söndagen fram över Malmö .Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090
MALMÖ 2017-09-17 Pizza under paraply i en en översvämmad korsning i Västra Hamnen i Malmö. Ett kraftigt regn och åskoväder med inslag av hagel drog på söndagen fram över Malmö .Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090 Bild: Johan Nilsson/TT

Hösten på ingång med åska och regn

Från och med natten till söndag drar hösten in över Västra Götaland. Det finns stor risk för åska i Göteborg under söndagen med uppemot 20 millimeter regn. Temperaturerna hamnar kring 15 grader.

ANNONS
|

Lördagen är fortfarande somrig och varm men från och med natten till söndag kommer höstvädret med skurar och regn västerifrån. Åska och stora regnmängder kan förekomma lokalt.

– Under söndagsdygnet kan det bli över 20 millimeter regn i Västra Götalandsregionen men lokalt kan det variera med lokala skillnader. Det kan bli mer i Göteborg, eftersom det också ska åska, säger Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca.

Från söndag morgon till tidig eftermiddag kan det bli skyfallsliknande regn som kan ge runt 35 millimeter på 3 timmar, skriver också SMHI på sin webbsida om väderprognosen för Göteborg.

Kyligare och regnigare

Enligt Erik Rindeskär på Foreca är risken för åskväder i Göteborgsområdet störst mitt på dagen på söndag. För resten av veckan finns det dock ingen risk för åska, enligt hans prognos.

ANNONS

På måndag och torsdag ska det bli soligare men resten av veckan präglas av ostadigt och småregnigt väder med upp till 10-15 millimeter regn. Under kommande veckan ligger temperaturerna sedan på mellan 14 och 18 grader.

ANNONS