Fler byggen drar igång på Masthuggskajen

Byggstarterna står som spön i backen på Masthuggskajen. Under fredagen sattes den första av 250 000 tegelstenar i det som ska bli Brick Studios och Våghuset.

ANNONS

För någon vecka sedan var det byggstart för Hotell Draken och idag satte bygget av NCC:s stora kontorshus igång. Det är området som tidigare varit parkeringsplats, mellan Kindstrand-huset och Götatunneln som nu ska bebyggas.

Johanna Hult Rentsch, NCC.
Johanna Hult Rentsch, NCC. Bild: Joakim Kröger/NCC

Bakom projektet står NCC som investerar 1,4 miljarder i bygget.

– Det är jättespännande. Vi har jobbat i området länge och Masthuggskajen är den största innerstadsplanen i Göteborg i modern tid, säger Johanna Hult Rentsch, regionchef Väst NCC Property Development.

I de två byggnaderna kommer 2 500 arbetsplatser att rymmas. De första företagen kommer att flytta in år 2022.

– Ur ett stadsdelsperspektiv så förlängr detta Linnéstaden och Masthuggskajen, Det är fungerande stadsdelar idag men det vi tillför är dagbefolkning som kommer att ge ett ännu större underlag för till exempel handel och restauranger, säger Johanna Hulth Rentsch.

ANNONS

Flera stora projekt på gång

NCC står också bakom höghuset Kineum, som ska byggas i Gårda. Det pågår dessutom ett flertal mycket stora kontorsprojekt runt om i Göteborg. Men någon risk för att det skulle komma ut för många kontorshus på marknaden samtidigt ser inte Johanna Hulth Rentsch.

– Det är en otrolig kontorsbrist i dag och under en lång tid byggdes det väldigt lite kontorshus. Och med rätt produkt, framför allt i den här typen av läge, så tror jag att det finns ett uppdämt behov, säger hon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS