Tredje gången gillt för Cecilia på vaccinationsdagen

En tredje spruta mot covid-19 stod på Cecilia Lindstedts att-göra-lista. Under lördagens vaccinationsdag blev det av liksom för flera andra göteborgare när många vårdcentraler höll öppet för drop-in.

ANNONS
|

Cecilia Lindstedt är 21 år och tillhör nu den lilla skaran i hennes åldersgrupp som har fått den tredje vaccinationssprutan i Västra Götalandsregionen. Bara fem procent av regionens 18 till 29-åringar är vaccinerade med den tredje dosen.

– Jag studerar nu men har jobbat inom daglig verksamhet och fick då möjlighet att vaccinera mig via min arbetsplats. Jag utbildar mig till logoped och vill ha ett fullgott skydd och det passade bra nu på helgen, säger Cecilia Lindstedt.

LÄS MER:Chattsuccén om pandemin fortsätter

”Ganska självklart”

Mitt på dagen var det folktomt på sina håll utanför vårdcentralerna i Göteborg men vid Nötkärnans drive-in vid Slottsskogen på Dalens idrottsplats var det ett antal som väntade i kylan.

ANNONS

För Anne-Marie Jonsson och Olle Renner var det också dags för tredje dosen.

– Att vaccinera sig har varit ganska självklart för oss och idag var bägge lediga. Man kan ju inte bara tänka på sig själv och måste värna om varandra, säger Olle Renner.

Från den 10 januari kan alla som är över 18 år eller äldre få en tredje vaccindos under förutsättning att det har gått fem månader sedan den andra dosen. Anne-Marie Jonsson upptäckte i kön att hon kanske låg på gränsen.

– Jag jobbar på en golfklubb där är det många äldre som spelar och därför känns det viktigt att vara vaccinerad, säger hon.

LÄS MER:Covidmottagningar stängs akut – anklagas för PCR-fusk

Vårdades på sjukhus

Och det gick vägen och både hon och Olle kunde lämna Dalen med varsin tredje dos i kroppen. Även Göte Tolvteus passade på att bli fullvaccinerad på lördagen och slapp stå i kö då han hade bokat tid i förväg. Och han anger en särskild orsak till att vaccinera sig.

– Jag fick covid-19 i somras och det vill jag inte vara med om igen. Jag blev så sjuk att jag fick ligga inne på sjukhus i flera dagar och det är en självklarhet för mig att skydda mig själv och mina medmänniskor, säger han.

ANNONS

Efter vaccinationen placerades de nyvaccinerade i ett utomhustält, uppvärmd med en kamin i avvaktan på eventuella biverkningar.

På fredagsförmiddagen, den 21 januari fanns det totalt 354 inneliggande patienter med covid-19, varav 17 på intensivvårdsavdelning vid något av sjukhusen i Västra Götalandsregionen.

LÄS MER: Nya regler: Då ska du stanna hemma och då ska du gå till jobbet

Vaccinerade VGR

Andel vaccinerade invånare i Västra Götaland till och med vecka 2, 2022:

85,8 procent har fått en dos vaccin (12 år och äldre)

82,4 procent har fått två doser (12 år och äldre)

36,0 procent har fått tre doser (18 år och äldre)

Källa: Västra Götalandsregionen, VGR

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS