Stopp i spårvagnstrafiken – flera olyckor under morgonen

En urspårning och två spårvagnsolyckor orsakade stopp för sammanlagt nio spårvagnslinjer i Göteborg. Senare under förmiddagen rullade trafiken igen, men kollektivtrafiken i centrala Göteborg drabbas av förseningar.

ANNONS
|

En spårvagn och bil krockade vid Hjalmar Brantingsplatsen under onsdagsmorgonen, något som orsakade att spårvagnen spårade ur. Det inträffade även en olycka vid vagnhallen i Gårda, där två spårvagnar kolliderade, samt en olycka vid Kungsportsplatsen.

– Det är lite tokigt att det hände ungefär samtidigt, sa störningskoordinator vid Västtrafik.

Kommer det att påverka kollektivtrafiken under morgonen?

– Ja, både spårvagns- och busstrafiken. Vi kommer att lägga ut mycket information och ber resenärer att kolla i To Go-appen och ha förståelse för att det blir påverkan på trafiken. Det pågår även arbete vid Ullevi Norra så det var redan stökigt.

ANNONS

Som mest var det stopp för nio linjer i morgontrafiken, framför allt vid Kungsportsplatsen och Hjalmar Brantingsplatsen. Strax efter klockan 10 på förmiddagen kunde samtliga spårvagnslinjer rulla igen.

Samtidigt skriver Västtrafik att kollektivtrafiken som åker via centrala Göteborg ”är försenad”.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS