Skottlossning vid frisörsalong i Göteborg – en person skadad

En man i 30-årsåldern har hittats skottskadad vid en frisörsalong i Göteborg. Platsen spärrades av, och polisen har inlett en förundersökning om mordförsök.

ANNONS
|

Strax före klockan 15 fick polisen larm om höga smällar, som vittnen uppfattat som skottlossning, vid en frisörsalong i Lundby på Hisingen.

En man med någon typ av maskering ska därefter ha setts lämna platsen.

– Ett flertal vittnesuppgifter pekar på att en yngre person iklädd covidmask eller munskydd ska ha lämnat platsen. Vi eftersöker naturligtvis honom, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Polis och ambulans ryckte ut till adressen och hittade där en skadad person.

– Det är en man som är skottskadad vid en frisörsalong i Kvillebäcken, säger Stefan Gustafsson.

Enligt uppgifter till GP var mannen vid medvetande när han anträffades av polisen, och enligt GT ska han ha träffats i magen.

ANNONS

Vid 8.30-tiden på tisdagen uppger Sahlgrenska Universitetssjukhuset att skadeläget är allvarligt men stabilt.

Den skadade känd sedan tidigare

Den skjutne mannen är känd av polisen sedan tidigare och har det senaste decenniet förekommit i flera olika brottsutredningar.

För ett par år sedan berättade mannen själv för myndigheter att det fanns en hotbild mot honom, samt att han tidigare har blivit skottskadad. Han uppgav i samband med detta att han, på grund av hotbilden som funnits mot honom, bar skottsäker väst och är rädd för att vistas utomhus.

Om årets första skottlossning i Göteborg har koppling till tidigare händelser, eller om det kan finnas någon annan bakgrund till måndagens skottlossning, menar de källor GP som varit i kontakt med är för tidigt att säga något om.

Bild: Sanna Tedeborg

Flera hämtade till förhör

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Man pratar bland annat med vittnen, undersöker övervakningskameror i närheten, och har hämtat in personer som ska förhöras.

– Det är ett antal personer som är hämtade till förhör. Men ingen är gripen som misstänkt, säger Stefan Gustafsson.

Samtidigt pågår undersökningar av frisörsalongen där mannen hittades. Polisens helikopter deltog i insatsen till en början, men fick vända tillbaka på grund av det dåliga vädret.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS