Global undersökning: Göteborg mest sociala staden

Göteborg slår Stockholm och New York som staden där folk är mest sociala, enligt en ny undersökning som brittiska tidningen The Guardian skriver om. Dessutom rankas Göteborg högt i kategorin städer där folk är mest benägna att festa.

ANNONS
|

Göteborg har traditionellt beskrivits som den stad i Sverige där folk är ovanligt öppna, pratsamma och trevliga. Stereotypen verkar stämma även påen internationell nivå, iallafall enligt en undersökning om sociala mönster och attityder av invånare i 39 städersom genomförts av bokningssidan Hostelworld.

I undersökningen tittade man bland annat på hur ofta folk träffas och hur öppna de är, skriver The Guardian. Här har Göteborgs fått det högsta snittbetyget. Stockholm kom på andra plats, följt av Chicago, Boston och New York.

Festbenägna göteborgare

I undersökningen tittade man även på invånarnas benägenhet att festa. Flest höll med om påståendet "Jag tar varje chans att festa" i Moskva och Madrid, men Göteborg hamnade på tredje plats i undersökningen.

ANNONS

Kändisar upptäcker Göteborg

Flera kända personer tycks ha upptäckt Göteborg. Förra månadenminglade självaste Arnold Schwarzenegger i staden. Han åt på olika Göteborgsrestauranger med en amerikansk vän som äger en fastighet i skärgården.

Också Mesut Özil, Arsenals toppspelare, besökte staden i januari, enligt uppgift, för att shoppa. En lokal kändis som ofta syns till i hemstaden Göteborg är Miriam Bryant.

Inte lika socialt i megastäder

New York toppade listan över städer där man helst äter ute. Att storstäder som London och Berlin inte fick bättre betyg när det kommer till att träffasuppges bero på höga kostnader, svårigheter itrafiken och brist på fritid.

12 188 personer deltog i undersökningen.

Listan över de mest sociala städerna, enligt Hostelworld

1. Göteborg

2. Stockholm

3. Chicago

4. Boston

5. New York

6. Köpenhamn

7. Madrid

8. Rome

9. Hamburg

10. Dublin

ANNONS