En pizzeria i Askim började brinna kraftigt under natten efter att något exploderat i lokalen.
En pizzeria i Askim började brinna kraftigt under natten efter att något exploderat i lokalen. Bild: Joakim Eriksson

Explosion på pizzeria i Askim

En explosion inträffade under natten vid en pizzeria i Askim. Byggnaden började sedan brinna.
– Vi har haft nationella bombskyddet på plats, säger Ann-Christine Löfstrand vid polisen.

ANNONS
|

Det var vid 01-tiden natten till söndagen som polisen larmades om höga smällar i Askim. Det visade sig sedan att en pizzeria i området brann kraftigt.

Platsen spärrades av och en stor räddningsinsats inleddes med polis och räddningstjänst. Även nationella bombskyddet har varit på plats under natten för att undersöka vad som orsakat explosionen. De hittade däremot inga fler föremål som kunde vara farliga.

– Allmänhet hade hört någon smäll, därefter var det en brand som vi kopplar samman med smällen. Vi har haft nationella bombskyddet på plats, säger Ann-Christine Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

ANNONS

"En bra smäll"

Räddningstjänsten fick kontroll över branden innan den hann sprida sig.

– Det har varit någon slags explosion i en restaurang där. Det har varit en bra smäll, men vi släckte ner snabbt. Sen fick vi backa igen så att polisens bombtekniker fick ta över, säger Mikael Lindgren, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Vid 06-tiden på söndagsmorgonen hade nationella bombskyddet lämnat platsen, men räddningstjänsten var fortfarande kvar med en enhet för eftersläckning.

– Det är bara den fastigheten som har brunnit, sen vet jag inte hur stora skador det är, säger Mikael Lindgren.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med branden.

Oklart vad som exploderade

Polisen utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse, men ingen person har gripits.

Vid halv tio på söndagsmorgonen var platsen fortfarande avspärrad och polisen skulle påbörja en teknisk undersökning.

– Vi samlar in uppgifter och ser om vi hittar vittnen som har sett något. Vi hoppas kunna spårsäkra något genom teknikerna, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.

Exakt vad det var som exploderade är ännu oklart.

– Det är för tidigt att säga. Det small ju högt och man ser att det har startat på utsidan. Då kan vi inte utesluta att det är någon form av detonation men exakt vad kan vi inte säga förrän teknikerna är klara, säger Ulla Brehm.

ANNONS

Under lördagen rapporterade GP om en misstänkt mordbrand i ett kafé vid Askimsbadet. Polisen undersöker ifall de båda händelserna kan ha ett samband. I nuläget har de däremot inte hittat något som tyder på det.

ANNONS