Explosion i restaurang i Majorna

En explosion inträffade under natten på en restaurang vid Chapmans torg i Majorna. Enligt polisen ska en handgranat kastats in i lokalen och sedan detonerat. Bombskyddet larmades till platsen och torget spärrades av.

ANNONS
|

Det var vid 02.22 natten till fredagen som polisen larmades till Chapmans torg. Ett inbrottslarm hade då utlösts och väktare på plats larmade sedan polis till platsen när de upptäckte att något exploderat inne på restaurangen Marsala på torget.

Även boende i området ska ha larmat efter att de hört en hög smäll.

– Vi fick det som ett inbrottslarm, men sedan ringde någon och hade hört smällen, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Bombskyddet tillkallades

Ett stort räddningspådrag inleddes och hela torget spärrades av. Förutom polis och räddningstjänst larmades även nationella bombskyddet till platsen.

– Vi tillkallar nationella bombskyddet som säkerställer att lokalen är säker att vistas i så att en vanlig teknisk undersökning kan utföras under morgonen, säger Göran Carlbom.

ANNONS

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med explosionen.

– Det är materiella skador, men exakt storlek av dem, det har jag ingen information om, säger Göran Carlbom.

Enligt anställda på Marsala ska alla rutor in mot restaurangen ha krossats, men inuti restaurangen har det inte varit lika omfattande skador.

– Vi har städat för fullt under förmiddagen. Vi har lunchstängt men kommer öppna igen när glasmästarna varit här, säger Ismail Yucel, som jobbar på restaurangen.

Handgranat kastades in

Inledningsvis var det oklart vad som exploderat, men senare under fredagen bekräftade polisen att det rörde sig om en handgranat. Polisen misstänker att handgranaten kastats in genom fönstret i lokalen och sedan exploderat.

– Vi utgår från det, säger Göran Carlbom.

Det finns ingen misstänkt eller gripen efter händelsen.

Under fredagsmorgonen var polisens avspärrningar fortfarande kvar runt restaurangen, men avspärrningarna runt torget var hävda. Nationella bombskyddet lämnade platsen strax innan klockan 05.

Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse.

ANNONS