Flera polisbilar var med vid insatsen.
Flera polisbilar var med vid insatsen. Bild: Olle Råde

En person gripen efter stor polisinsats i centrala Göteborg

Under lördagseftermiddagen pågick en stor polisinsats när insatsstyrkan stoppade en bil vid Linnéplatsen i centrala Göteborg. Flera patruller samt en helikopter befann sig på platsen.
– Vi har stoppat en bil efter misstankar om grovt vapenbrott och olaga hot, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

På lördagseftermiddagen pågick en stor polisinsats i närheten av Linnéplatsen. Polisens insatsstyrka stoppade en bil på platsen strax efter klockan 17, efter att en person slagit larm om misstanke om grovt vapenbrott och olaga hot.

Polisen befann sig vid Linnéplatsen med ett flertal patruller och en helikopter.

– Helikoptern fick syn på den aktuella bilen, säger Göran Carlbom.

Beväpnade med förstärkningsvapen

Enligt vittnen på platsen befann sig ett femtontal poliser på Linnéplatsen strax efter 17-tiden på lördagseftermiddagen.

– Flera av dem har förstärkningsvapen, berättade GP:s reporter som var på plats.

Även polisen bekräftar att patrullerna var beväpnade med förstärkningsvapen.

En man kunde gripas i samband med insatsen, misstänkt för grovt vapenbrott och olaga hot.

ANNONS

– Mannen är gripen och transporterad till polishuset. Nu gör vi en husrannsakan i det aktuella fordonet för att se om vi kan hitta något där, säger Göran Carlbom.

Vid 18-tiden på lördagen lämnade polisen platsen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS