Branden i Annedal – detta har hänt

Tisdag morgon inträffade en kraftig explosion i ett lägenhetshus i Annedal i centrala Göteborg. Detta har hänt.

ANNONS
|
  • Strax före klockan fem på tisdagsmorgonen kom larm om en explosion i ett flerfamiljshus i Annedal i centrala Göteborg.
  • Räddningstjänsten larmades till platsen med 18 enheter. Även bombskyddet, polis och ambulans var snabbt på plats.

LÄS MER:Explosion i lägenhetshus i Annedal – fyra allvarligt skadade

  • Minst 23 personer har förts till sjukhus. 16 personer har behövt vård varav fyra med allvarliga skador. Det handlar om tre kvinnor, en i 60-årsåldern, en i 70-årsåldern och en i 80-årsåldern, samt en man i 50-årsåldern, enligt Sahlgrenska universitetssjukhuset.
  • Hundratals boende har evakuerats från byggnaden.
  • Polisen hade inledningsvis få uppgifter om vad som hänt, men har startat en särskild händelse med anledning av explosionen. En förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet, alternativt ödeläggelse har inletts.
  • Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson, sa under en presskonferens på platsen på förmiddagen att man inte ser några naturliga förklaringar till explosionen.

LÄS MER:Polisens teorier efter explosionen i Annedal

  • Erik Nord, polischef i Storgöteborg, säger till GP att de arbetar förutsättningslös. Smällen i Annedal kan vara princip vad som helst. De tydligaste spåren är att det är en utplacerad sprängladdning för att skada och skrämma eller någon typ av gasläcka. I fastigheten finns ingen gas, men det löper ledningar i anslutning till byggnaden.

Texten uppdateras.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS