Barn om corona: "Någon gång kommer det sluta"

I kampen mot coronasmittan har gränser stängts, evenemang har ställts in och tiotusentals personer har förlorat jobbet. Sverige har inte stängt förskolor och grundskolor men en generation växer i detta nu upp och präglas bland annat av uppmaningen att inte träffa eller krama sin mormor.

ANNONS
|

Om corona är komplext för vuxna att förstå är det inte svårt att inse att barn kan ha ännu svårare att greppa situationen.

Därför är det viktigt att just de får ta plats, att deras frågor besvaras och att deras oro tas på allvar.

I tv-klippet här ovan låter GP 10 barn berätta om hur de påverkas av pandemin och ge tips till andra barn.

I en specialsändning på onsdag 29 april klockan 16.30 får barnen ställa frågor om viruset till Agnes Wold, professor och bakteriolog. Sändningen kan du följa på GP.se och på Facebook.

Har du en fråga om coronaviruset? Skicka in den till fragaexperten@gp.se eller ställ den i livechatten under sändningen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS