17 fotbollssupportrar omhändertagna i Göteborg

Under natten mot måndag omhändertogs ett stort antal fotbollssupportrar i centrala Göteborg.
– Vi frihetsberövade 17 personer och avlägsnade tre stycken, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

Under måndagen ska IFK Göteborg spela mot AIK på Ullevi. Sent under söndagskvällen, och en bit in på natten mot måndag, omhändertog polisen ett stort antal personer med kopplingar till de båda fotbollsklubbarna efter att bråk uppstod, bland annat på Vasagatan.

– Vi frihetsberövade 17 personer och avlägsnade tre stycken. De är omhändertagna för ordningsstörande, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Vad innebär ett avlägsnande?

– Det innebär i klarspråk att de inte blir inlåsta i arresten utan körda till en annan plats enligt samma lagstiftning. I det här fallet berodde det på att det var sådan kö in till arresten. Vi körde iväg dem för att få bort dem från platsen.

ANNONS

Kastat bangers

Enligt Morten Gunneng har oroligheterna pågått över stora delar av innerstaden.

De omhändertagna personerna är inte gripna, däremot har det skrivit en anmälan om brott mot ordningslagen då det har kastats ett stort antal bangers.

Under måndagen har polisen i Göteborg en så kallad extrakommendering i staden med anledning av matchen mellan IFK Göteborg och AIK.

– Vi har en kommendering i dag som kommer att hantera fotbollsmatchen, men den är inte betraktad som en högriskmatch på det sättet. Men vi kommer att ha en relevant kommendering för att hantera både våra egna och tillresta, säger Morten Gunneng.

ANNONS