Guide till vårens loppisar i Göteborg 2023

För den som vill värna både plånboken och miljön kan ett besök på en loppmarknad vara en bra idé. I vår kan du fynda både kläder, växter och möbler från bagageluckor och loppisbord. GP guidar dig till några av Göteborgstraktens loppisar.

ANNONS
|

Till följd av den senaste tidens tuffa ekonomiska läge har fler svenskar tvingats hålla i slantarna. Det innebär att andrahandsmarknaden fått sig ett uppsving och flera kedjor har märkt av ett ökat intresse för begagnande prylar.

Men det är inte bara hos second handbutikerna som försäljningen sker. Under våren anordnas flera loppisar i Göteborgstrakten. Här är några av dem.

Bagageluckeloppis i Slottsskogen 1 april

På lördag den 1:a april klockan 11–15 börjar säsongen för bagageluckeloppisen på Dalens grusplan vid Slottsskogen. Mellan april och oktober kommer den att anordnas vid flera tillfällen. Den som vill sälja sina begagnande prylar på loppisen måste boka plats och betala mellan 225 och 350 kronor per dag. De flesta säljarna erbjuder swish, men arrangören tipsar om att ta med kontanter.

ANNONS
Att sälja saker ur bakluckan är ett populärt sätt att göra sig av med saker man inte längre behöver.
Att sälja saker ur bakluckan är ett populärt sätt att göra sig av med saker man inte längre behöver.

House of possibilitas 2 april

Den 2:a april klockan 11–16 ställer produktionsplattformen Possibilitas till med loppis i det som tidigare var Backa Folkets Hus på Hisingen i Göteborg. Den som vill sälja på loppisen måste boka en plats i förväg. Priset är mellan 100 och 200 kronor.

Tittut barnmarknad 22 april

Under våren arrangeras flera loppisar där föräldrar kan fynda till sina barn. En av dem är loppisen på Nordlyckeskolan i Torslanda. Den 22:a april klockan 9–16 och den 23:e april klockan 9–14 är det dags. Förutom kläder och leksaker till barn kommer det att finnas kläder för vuxna och tonåringar samt sportkläder, sportartiklar och inredning. Loppisen samarbetar med den ideella hjälporganisationen Empathy for Humanity Ukraina som finns i Torslanda.

Nordhemsloppisen 23 april

Efter tre års uppehåll går Nordhemsloppisen av stapeln den 23:e april klockan 10–15. Loppisen arrangeras av Nordhemsskolan som ligger mitt i Linnéstaden. Intäkterna går till skolans musikklasser för skolresor, inköp av instrument, scenutrustning och konsertarrangemang. Den som vill kan skänka sina begagnade prylar till loppisen, som hämtas av skolpersonalen. Loppisen tar inte emot gammal teknik, gosedjur eller stoppade möbler.

Säteriets promenadloppis 30 april

Söndag den 30:e april klockan 10–14 anordnas Säteriets promenadloppis i Mölnlycke. Då säljs det begagnade prylar över hela området och den som vill kan ställa upp ett eget bord.

ANNONS

Backa Gårds stora loppis 13 maj

Den 13:e maj mellan klockan 10–14 kommer flera hushåll på Backa Gård att duka upp gamla prylar, bland annat barnleksaker, inredning och kläder. Betalning sker via swish eller med jämna pengar.

Plantloppis 14 maj

Vill du fynda plantor, sticklingar, fröer eller lökar? Då ska du åka till parkeringen mellan Råda kyrka och Råda Rum i Mölnlycke den 14 maj klockan 12–15. Bagageluckeloppisen arrangeras av Gröna Rum, en mötesplats som Råda församling bygger upp. Den som vill ställa ut på loppisen kan boka en plats för 100 kronor.

Megaloppis i Majorna 28 maj

Den 28:e maj är den klassiska Megaloppisen i Majorna tillbaka. Då får den som vill duka upp ett bord med begagnade prylar i stadsdelen, från Stigbergstorget till Mariaplan och Kungsladugård. Förra året ordnade Majornabon Markus Swerlander loppisen på egen hand när arrangören ställde in. I år är han riktig loppisgeneral och tror att årets upplaga kan bli större än någonsin.

– Det är redan en av Sveriges största loppisar, om inte den största. Men det finns fortfarande tomma gator och lite plats här och där, sa Markus Swerlander till GP tidigare i år.

Promenadloppis Stommen Landvetter 4 juni

Söndagen den 4:e juni klockan 10–13 är det dags för ytterligare en promenadloppis, denna gång i norra och södra Stommen i närheten av Landvetter centrum. Loppisen håller till på flera adresser och det kommer även att finnas en foodtruck på plats.

ANNONS

LÄS MER:Din guide till loppisar med barnkläder i Göteborgsområdet våren 2023

LÄS MER:Datum satt för Megaloppis i Majorna – hetaste platserna

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS