Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

GP:s Partilleredaktion består av reportrarna Annelie Moran, Jannika Wasastjerna och skrivande redaktören Magdalena Rosen.  Bild: Anders Ylander
GP:s Partilleredaktion består av reportrarna Annelie Moran, Jannika Wasastjerna och skrivande redaktören Magdalena Rosen. Bild: Anders Ylander

GP startar lokalredaktion för Partille

Nu utökar Göteborgs-Posten sin bevakning av kranskommunerna genom att starta en lokalredaktion för Partille.
– Kommunen är idag underbevakad och med den här satsningen kommer Partilleborna att kunna följa både små och stora händelser i sitt närområde, säger Christofer Ahlqvist, chefredaktör på Göteborgs-Posten.

Satsningen på Partille drar igång på allvar idag och är ett resultat av GP:s senaste omorganisation.

– Partille är i dag ett viktigt område för Göteborgs-Posten och nu kommer vi att kunna erbjuda mer initierad journalistik från området, säger Christofer Ahlqvist.

På plats i Partille

GP:s Partilleredaktion består av Magdalena Rosen, skrivande redaktör, samt reportrarna Jannika Wasastjerna och Annelie Moran. När det öppnar en butik eller byggs om en väg i Partille, då kommer Partilleborna att kunna läsa om det hos GP.

Utöver det ordinarie bevakningsuppdraget ska Partilleredaktionen också arbeta för att skapa mötesplatser där GP och läsarna kan knyta kontakter. I förlängningen kan det bli aktuellt med en fast arbetsplats på orten.

">
Magdalena Rosen är skrivande redaktör för Partilleredaktionen. Bild: Anders Ylander
Magdalena Rosen är skrivande redaktör för Partilleredaktionen. Bild: Anders Ylander

– Partilleborna kommer att märka att vi är på plats. Vi kommer att bedriva traditionell lokaljournalistik där vi hårdbevakar politiken och hur den påverkar invånarna. Vi kommer att finnas med på olika event, lyfta fram lokala profiler och roliga och udda saker som händer i Partille. Det känns roligt att kunna ge Partilleborna en riktigt grundlig bevakning av kommunen, i stort som smått, säger Magdalena Rosen.

Ny avdelning på sajten

Målet med satsningen är både att ge befintliga prenumeranter mer innehåll från Partille men också att hitta nya läsare i området. Partille kommer att få en egen avdelning på sajten: gp.se/partille. I papperstidningen konkurrerar materialet med övriga nyheter.

">
Christofer Ahlqvist, chefredaktör. Bild: Anna Tärnhuvud
Christofer Ahlqvist, chefredaktör. Bild: Anna Tärnhuvud

Kommer GP att utöka med fler lokalredaktioner framöver?

– Nu gör vi den här satsningen och om den slår väl ut så ser jag gärna att vi kan titta på fler kommuner i Göteborgsområdet som i dag är underbevakade, säger Christofer Ahlqvist.

LÄS MER: Tipsa oss!

Missa inte det senaste från Partille!

Nu kan du få alla våra nyheter och fördjupande reportage om Partille som en liten notis direkt till din telefon.

Klicka på följ-knappen här intill vid taggen Partille!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.