GP startar daglig morgonshow

Här är Göteborgs-Postens nya livesända storsatsning.
Fem dagar i veckan kommer du kunna bli uppdaterad och underhållen i GP:s Nyhetsshow.
— Jag tror verkligen att det kommer bli grymt, säger Kalle Berg, en av programledarna som leder det nya formatet.

ANNONS
|

Kalle Berg lämnade i våras Morgonpasset i P3 för att leda GP:s nya storsatsning, men exakt vad han ska göra har varit hemligt – fram till nu. Tillsammans med Fanny Wijk, Ina Lundström och Linnea Rönnqvist ska han programleda satsningen som går under namnet ”Nyhetsshowen”.

— Det känns skitkul att GP satsar på det här. Just nu ser jag mest fram mot att bara komma igång. Jag är så himla sugen på att sitta i studion varje morgon med Linnea, Fanny och Ina, säger Kalle Berg.

Förutom de fyra programledarna består redaktionen av ytterligare tre personer: producenten Karl Jansson, researchern Emelie Hagbard och ljudredaktören Isabella Persson.

ANNONS

Programmet kommer att livesändas med både ljud och bild – men man kan också lyssna precis när man vill i poddformat. Fördjupningar, förklaringar och dagliga gästspel med det viktigaste från världen, Sverige och Göteborg kommer att levereras på daglig basis.

— Det är ju svinroligt att det blir ett program från Göteborg. Man känner ju alltid, som göteborgare, att Göteborg är underrapporterat, så det ska bli asfett att vara med och göra nåt åt det, säger Ina Lundström.

En del av GP:s satsning på ljud

Programledarkvartetten kommer turas om att leda showen under veckodagarna.

— Det ska bli så kul att ge göteborgarna den nyhetsshow de förtjänar, som blandar allvar med skoj. Jag ska försöka vara lite rolig, men också guida lyssnarna genom de viktigaste ämnena varje dag, säger Fanny Wijk.

— Vi kommer prata om nyheterna på ett lite annat sätt än många andra gör. Vi kommer lyfta de roliga detaljerna som man kanske inte har lagt märke till men som kan vara intressanta, om man analyserar dom på allvar, säger Linnea Rönnqvist.

–  Det finns en stor efterfrågan på att få nyheter till sig även i ljudform, säger GP:s redaktionella utvecklingschef, Louise Sköld Lindell.
– Det finns en stor efterfrågan på att få nyheter till sig även i ljudform, säger GP:s redaktionella utvecklingschef, Louise Sköld Lindell.

Nyhetsshowen är en del av Göteborgs-Postens satsning på ljud. Louise Sköld Lindell, redaktionell utvecklingschef, beskriver en daglig nyhetsshow som ett naturligt steg.

— Det finns en stor efterfrågan på att få nyheter till sig även i ljudform, och vi vill naturligtvis möta det behovet. Det känns otroligt kul att bryta ny mark genom att vi som tidning gör en livesänd morgonshow, säger hon och fortsätter:

ANNONS

— I över 150 år har vi varit bäst i Göteborg på att förmedla nyheter i text. Nu ska vi bli bäst på att göra det genom livepodd också.

Nyhetsshowen har premiär den 24 oktober och kan ses live och- eller lyssnas på inne på GP.se/Nyhetsshowen, eller i Mixlr-appen, varje vardag mellan 07.00 och 08.30. Den kommer också att finnas som podd för efterlyssning på alla de stora poddplattformarna.

Bild: Paul Wennerholm
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS