Nyhetspodden 16 maj: Jakten på IS-dottern

GP har följt med två föräldrar till Syrien för att leta efter deras dotter. Men varför anslöt hon sig till IS och vad kommer hända med henne nu? GP:s Hampus Dorian berättar.

ANNONS
|

Emma växte upp i Göteborg under välordnade förhållanden. Trots det valde hon att ansluta sig till IS för ett liv i kalifatet. GP har följt med föräldrarna till Syrien för att leta efter henne. Men varför valde hon ett liv med IS och vad kommer hända med de svenskar som nu sitter fängslade eller i flyktingläger i Syrien?

Reportageserie: Dottern som blev IS-hustru

Dessutom: nya bombningar i Jemen, Sverige värdland för möte om tribunal mot IS-terrorister och åtal efter Göteborgs största vapenrazzia.

Programledare: Maria Hansson Botin

Fakta: Nyhetspodden

Göteborgs-Posten ger dig de viktigaste nyheterna och fördjupningarna – varje vardag. Förstå dagen med Nyhetspodden.

Nyhetspodden finns på de flesta plattformar där andra poddar finns. Sök på Nyhetspodden i din spelare eller följ länkarna nedan:

Nyhetspodden på Spotify

Nyhetspodden på Itunes

Nyhetspodden på Google Podcasts

Nyhetspodden på Acast

Nyhetspodden på GP.se

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS