Skolvalet blev inte vad Alliansen hade tänkt sig.
Skolvalet blev inte vad Alliansen hade tänkt sig. Bild: Rasmus Forsgren

Maktens årskrönika: Skolvalskaoset

GP:s politikreportrar blickar i podden Makten tillbaka på året som gått i Göteborgspolitiken. I tre avsnitt tar reportrarna med sig ett ämne som dominerat eller format Göteborgspolitiken 2020. Först ut: Skolvalet och kaoset som följde.

ANNONS
|

Det har varit ett år som inget annat. Pandemin har tagit över alla delar av samhällsdebatten och satt sin prägel även på lokalpolitiken. Men bakom dörrarna till Börshuset har även andra, Göteborgsspecifika, saker stått på agendan.

I GP:s politikpodd Maktens årskrönika väljer politikreportrarna Anna Ekström, Arne Larsson och Etezaz Yousuf ut varsitt ämne som varit hett i Göteborgspolitiken under 2020. I första delen är det Anna Ekström som väljer ämne, och hon har med sig en fråga som fick stor påverkan i vardagen för många: Skolvalet och kaoset som följde.

Barn rycktes från sina skolkamrater

– Jag tog det ämnet på grund av dimensionen i det hela. Det var så många barn som drabbades och många fel som begicks, säger Anna Ekström.

ANNONS

Barn rycktes upp från sina skolor och kunde hamna i skolor på andra sidan staden. Hundratals barn hölls hemma av föräldrarna i protest när de inte hade fått den skola de valt. Skolvalet i Göteborg blev inte vad politikerna hade tänkt sig, men vems var felet och vad får det för politiskt efterspel?

Maktens årskrönika publiceras i tre avsnitt, den 27, 28 och 29 december.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS