De utsatta områdena och kriminella gäng var på allas läppar under sommaren, innan pandemin tog fart igen.
De utsatta områdena och kriminella gäng var på allas läppar under sommaren, innan pandemin tog fart igen. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Maktens årskrönika: De särskilt utsatta områdena

GP:s politikreportrar blickar i podden Makten tillbaka på året som gått i Göteborgspolitiken. I tre avsnitt tar reportrarna med sig ett ämne som dominerat eller format Göteborgspolitiken 2020. I andra avsnittet: Planen för att få bort de utsatta områdena.

ANNONS

Hade det inte varit för pandemin så hade kanske det här varit den stora frågan i år. De utsatta områdena och kriminaliteten hamnade i fokus under sommaren när kriminella gäng satte upp vägspärrar i en av Göteborgs förorter. ”Klan” var ett ord på allas läppar.

Mindre uppmärksamhet fick den stora satsning på att få bort Göteborgs särskilt utsatta områden, som Alliansen presenterade i början på året. På fem år ska utvecklingen vändas, men är det möjligt på så kort tid? Och varför är det så spännande att just Alliansen lägger fram det här förslaget? Det och mer i andra avsnittet av Maktens årskrönika.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS