Skeppsbron skulle bli en oas för Göteborgarna, men projektet har plågats av spräckta budgetar.
Skeppsbron skulle bli en oas för Göteborgarna, men projektet har plågats av spräckta budgetar. Bild: Anders Ylander

Maktens årskrönika: De dyra stadsbyggnadsprojekten

GP:s politikreportrar blickar i podden Makten tillbaka på året som gått i Göteborgspolitiken. I tre avsnitt tar reportrarna med sig ett ämne som dominerat eller format Göteborgspolitiken 2020. I tredje och sista avsnittet: De dyrköpta stadsbyggnadsprojekten.

ANNONS

Göteborgarna har sett sin beskärda del av stadsbyggnadsprojekt födas för att sedan bli allt dyrare och senarelagda – om de alls blir av. Den tredje delen av Maktens årskrönika tar avstamp i Skeppsbron, som skulle bli Göteborgs ansikte mot älven men som plågats av spräckta budgetar och förseningar. Varför blir så många projekt så mycket dyrare i Göteborg, och varför kan politikerna inte enas om hur staden ska se ut? Det och mer i Maktens årskrönika.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS