24 januari: Därför lades arenafrågan på is

Jätteprojektet med att ersätta Scandinavium, Lisebergshallen, Valhallas sporthallar och Valhallabadet står nu stilla. Efter att Socialdemokraterna lämnat överenskommelsen ser den styrande Alliansen ingen möjlighet till enighet i arenafrågan. Hur blev det såhär?

ANNONS
|

2018 var Socialdemokraterna och Alliansen överens om hur man skulle ersätta Göteborgs arenor. Mycket har hänt sedan dess, och Socialdemokraterna har dragit sig ur överenskommelsen. Nu ligger hela arbetet med arenafrågan på is. GP:s Arne Larsson förklarar vad som ligger bakom det avstannade jätteprojektet.

Dessutom: Några av dagens viktigaste nyheter.

Programledare: Andreas Granath

Fakta: Nyhetspodden

Förstå dagen med Nyhetspodden. Göteborgs-Posten ger dig de viktigaste nyheterna varje vardag – och en fördjupning varje fredag.

Nyhetspodden finns där poddar finns. Sök på Nyhetspodden i din spelare eller följ länkarna nedan:

Nyhetspodden på Spotify

Nyhetspodden på Apple Podcasts

Nyhetspodden på Google Podcasts

Nyhetspodden på Acast

Nyhetspodden på GP.se

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS