Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisens tekniker i arbete vid platsen för skottlossningen. Runt 25 personer har gripits misstänkta för försök till mord efter skottlossning på en innergård på Ramels väg i Malmö.  Det var vid 23.15 på måndagen som polisen larmades om kraftiga smällar i området. Kollage: GP Bild: Johan Nilsson/TT
Polisens tekniker i arbete vid platsen för skottlossningen. Runt 25 personer har gripits misstänkta för försök till mord efter skottlossning på en innergård på Ramels väg i Malmö. Det var vid 23.15 på måndagen som polisen larmades om kraftiga smällar i området. Kollage: GP Bild: Johan Nilsson/TT

22 oktober: Polisens nya vapen mot gängen

Nya, större, möjligheter att övervaka kriminellas digitala kommunikation ska ge polisen bättre möjligheter att stävja gängen. Men främst vill polisen i de särskilt utsatta områdena ha fler sociala insatser.

Regeringen vill ge polisen möjlighet att ta del av krypterad information från grovt brottsmisstänkta personers kommunikation. Det ger betydligt större möjligheter till övervakning än i dag. Men samtidigt önskar sig polisen i de särskilt utsatta områdena fler sociala insatser. GP:s Tobias Andersson Åkerblom berättar om vad som görs för att stoppa gängens rekrytering.

Dessutom: Kapad ambulans körde på flera i Oslo, Kommunal och Pappers ställer sig utanför LO i lönerörelsen och Socialdemokratisk självkritik i ny budget.

Programledare: Andreas Granath