22 juli – Vad ställs den nye brittiske premiärministern inför?

Idag avslutas omröstningen inom brittiska Tories om vem som ska efterträda Theresa May som partiledare och därmed också premiärminister. Allt pekar på att Boris Johnson vinner. Men hur kommer valet påverka Brexit och Storbritannien?

ANNONS
|

Allt tyder på att det blir Boris Johnson som efterträder Theresa May som partiledare för Tories och premiärminister i Storbritannien. Men vad betyder valet och vilka utmaningar står den nye premiärministern inför med ett brexit-datum bara tre månader bort? GP:s Jan Höglund om vad som väntar den nye premiärministern.

Dessutom: Zelenskyj ser ut att få majoritet i Ukrainas parlament, nya turer kring Iran och Sarah Sjöström tog silver i sim-VM.

Programledare: Maria Hansson Botin

Fakta: Nyhetspodden

Göteborgs-Posten ger dig de viktigaste nyheterna och fördjupningarna – varje vardag. Förstå dagen med Nyhetspodden.

Nyhetspodden finns där poddar finns. Sök på Nyhetspodden i din spelare eller följ länkarna nedan:

Nyhetspodden på Spotify

Nyhetspodden på Apple Podcasts

Nyhetspodden på Google Podcasts

Nyhetspodden på Acast

Nyhetspodden på GP.se

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS