21 februari: Varifrån kom Göteborgs överskottsmiljard?

Preliminära siffror visar att Göteborgs stad gör ett överskott på en miljard kronor mer än budgeterat. Den styrande Alliansen är nöjd, men oppositionen är kritisk mot att man "lägger miljarder på hög" när verksamheterna behöver pengar. Nyhetspodden reder ut vad överskottet innebär.

ANNONS
|

När Alliansen kom till makten i Göteborg drog de åt svångremmen för stadens verksamheter. Nu skulle det sparas. Ett år senare har Göteborgs stad ett överskott på mer än en miljard över budget. Var kom den miljarden ifrån, och hade den kunnat användas på något annat sätt? GP:s politikreporter Arne Larsson berättar.

Dessutom: Tre av dagens viktigaste nyheter.

Programledare: Andreas Granath

Fakta: Nyhetspodden

Förstå dagen med Nyhetspodden. Göteborgs-Posten ger dig de viktigaste nyheterna varje vardag – och en fördjupning varje fredag.

Nyhetspodden finns där poddar finns. Sök på Nyhetspodden i din spelare eller följ länkarna nedan:

Nyhetspodden på Spotify

Nyhetspodden på Apple Podcasts

Nyhetspodden på Google Podcasts

Nyhetspodden på Acast

Nyhetspodden på GP.se

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS