19 september: Varför riskerar 850 nyanlända barn i Göteborg att bli hemlösa?

Flera tusen nyanlända i Göteborg riskerar hemlöshet från och med nästa år. Bland dem finns 850 barn. Varför kan de inte bo kvar i hemmen som kommunen har ordnat och hur påverkar hemlöshet barn?

ANNONS
|

I maj börjar hyreskontrakt mellan Göteborgs kommun och 2 700 nyanlända att löpa ut. Men att då ha ett nytt hem reda att flytta in i är långt från en självklarhet.

Stadsbyggnadsreporter Filip Kruse förklarar varför fyraårs-kontrakten upphör och hur Stadsmissionen ser på både barnens och de vuxnas situation framöver.

LÄS MER:2 700 nyanlända riskerar att bli hemlösa

Dessutom: Kommunals ombud tycker inte att hemtjänstens vikarier talar tillräckligt bra svenska, tre chefer för Fukushimas kärnkraftverk frikänns och Vi vet mest har spelat in sitt sista program.

Programledare: Michaela Karlén

Fakta: Nyhetspodden

Göteborgs-Posten ger dig de viktigaste nyheterna och fördjupningarna – varje vardag. Förstå dagen med Nyhetspodden.

Nyhetspodden finns där poddar finns. Sök på Nyhetspodden i din spelare eller följ länkarna nedan:

Nyhetspodden på Spotify

Nyhetspodden på Apple Podcasts

Nyhetspodden på Google Podcasts

Nyhetspodden på Acast

Nyhetspodden på GP.se

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS