13 augusti: Ett år efter bilbränderna – detta har hänt

Ett år har gått sedan de omfattande bilbränderna i Frölunda. De till synes synkroniserade bränderna som dök upp på flera platser i Västsverige satte fart på konspirationsteorierna och blev ett politiskt slagträ, men vad har hänt sedan dess?

ANNONS

Efter bilbränderna i Frölunda och på andra platser i Västsverige spreds teorierna om vem som låg bakom snabbt. Politikerna tvingades ställa om fokus i valspurten och prata trygghet och sedan dess har polisutredningen pågått. Snart kommer åtalet. GP:s Jesper Spanne och Michaela Karlén berättar om kvällen då cirka 90 bilar sattes i brand och vad som hänt sedan dess.

Dessutom: Kraftigt höjda strålningsnivåer efter rysk explosion, många döda i monsunregn och knivman stoppades av allmänheten på Sydneys gator.

Programledare: Andreas Granath

Fakta: Nyhetspodden

Göteborgs-Posten ger dig de viktigaste nyheterna och fördjupningarna – varje vardag. Förstå dagen med Nyhetspodden.

Nyhetspodden finns där poddar finns. Sök på Nyhetspodden i din spelare eller följ länkarna nedan:

Nyhetspodden på Spotify

Nyhetspodden på Apple Podcasts

Nyhetspodden på Google Podcasts

Nyhetspodden på Acast

Nyhetspodden på GP.se

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS