12 juni: Ickelösningen på Palmemordet

Mordet på Olof Palme, natten den 28 februari 1986 blev början på ett nationellt trauma som bara blev mer och mer utdraget ju mer polisutredningen körde fast. Nu har åklagaren lagt fram sitt beslut, men långtifrån alla är nöjda.

ANNONS
|

Förundersökningen av mordet på Olof Palme har lagts ner och åklagaren har lagt fram sina slutsatser. Skandiamannen Stig Engström är den misstänkte mördaren, men beskedet har mötts av kritik och avsaknaden av bevis späder på frustrationen. Kommer vi någonsin att få veta vad som hände, och hur hamnade vi här?

GP:s Jan Höglund berättar om den havererade initiala utredningen och vägen till den nedlagda utredningen.

Dessutom: Tre av dagens viktigaste nyheter.

Fakta: Nyhetspodden

Förstå dagen med Nyhetspodden. Göteborgs-Posten ger dig de viktigaste nyheterna varje vardag – och en fördjupning varje fredag.

Nyhetspodden finns där poddar finns. Sök på Nyhetspodden i din spelare eller följ länkarna nedan:

Nyhetspodden på Spotify

Nyhetspodden på Apple Podcasts

Nyhetspodden på Google Podcasts

Nyhetspodden på Acast

Nyhetspodden på GP.se

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS